Jabłka w cieście
Wypróbuj przepis na jabłka w cieście
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 22:17
Reklama
Reklama
- 3 jajka;
- pół szklanki mąki;
- 5 łyżek śmietanki lub mleka;
- 4 jabłka, np. antonówki, papierówki, krąselki, renety; (powinny być kwaśne i mięknąć w trakcie smażenia)
- olej do smażenia;
- cukier puder do posypania
Reklama
Wszystkie składniki ciasta wymieszaj łyżką lub mikserem – powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłka obierz, wydrąż gniazdka nasienne, pokrój na krążki o grubości 0,5 cm. Nabijaj na widelec, maczaj w cieście i smaż na gorącym oleju, aż będą złociste. Po usmażeniu odsącz z każdej strony na ręczniku papierowym. Posyp cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama