Jabłka w cieście naleśnikowym
Pyszny deser dla całej rodziny.
- Mamo to ja
Opublikowano: środa, 5 sierpnia 2015 09:16
Reklama
Reklama
- 2 jabłka
- jajko
- 1/2 szklanki mąki
- 1/4 szklanki mleka
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Do miski wlej mleko, dodaj jajko i mąkę. Wymieszaj mikserem i odstaw na ok. 15 minut (ciasto powinno być dość gęste, aby nie spływało z jabłek). Umyj jabłka, wydrąż środek, pokrój w plastry o grubości ok 1,5 cm, zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na wolnym ogniu, aż staną się złociste. Usmażone krążki osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Posyp cukrem pudrem.
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Polecamy: Puszyste racuchy z jabłkami
Reklama
Reklama
Reklama