Reklama

Reklama
  • słodkie jabłuszko
  • 1 łyżeczka cukru,
  • pół żółtka
  • płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • 150 ml mleka modyfikowanego następnego przygotowanego zgodnie z recepturą na opakowaniu.

Jabłko umyj i po usunięciu łyżeczką gniazda nasiennego upiecz w piekarniku, w kuchni mikrofalowej lub uduś pod przykryciem w odrobinie wody. Pół żółtka rozmieszaj z cukrem, mąką oraz łyżką mleka i mieszając, powoli wlewaj do przygotowanego wcześniej w małym rondelku mleka. Zagotuj sos i mieszaj go, aż przestygnie. Polej nim jabłko. Letni jeszcze deser podawaj maluszkowi łyżeczką (tylko miąższ, bez skórki).
Porcja dla dziecka = 1 średnie jabłko

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama