Jabłuszko pod pierzynką
Jabłuszko pod pierzynką to nasza propozycja deseru dla niemowlaka.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:22
Reklama
Reklama
- słodkie jabłuszko
- 1 łyżeczka cukru,
- pół żółtka
- płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
- 150 ml mleka modyfikowanego następnego przygotowanego zgodnie z recepturą na opakowaniu.
Jabłko umyj i po usunięciu łyżeczką gniazda nasiennego upiecz w piekarniku, w kuchni mikrofalowej lub uduś pod przykryciem w odrobinie wody. Pół żółtka rozmieszaj z cukrem, mąką oraz łyżką mleka i mieszając, powoli wlewaj do przygotowanego wcześniej w małym rondelku mleka. Zagotuj sos i mieszaj go, aż przestygnie. Polej nim jabłko. Letni jeszcze deser podawaj maluszkowi łyżeczką (tylko miąższ, bez skórki).
Porcja dla dziecka = 1 średnie jabłko
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama