Jaglanka
Chcesz oczyścić organizm? Skorzystaj z przepisu Kasi Bem, autorki książki "Happy detoks". Poniżej przepis na pyszne śniadanie - jaglankę, czyli kaszę jaglaną z cynamonem, jabłkiem, migdałami i siemieniem lnianym.
- Przepis pochodzi z książki "Happy detoks" Katarzyny Bem
Opublikowano: poniedziałek, 20 kwietnia 2015 15:03
Reklama
Reklama
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- ½ jabłka
- kilka migdałów (można również dodać orzechy lub rodzynki)
- ¼ łyżeczki siemienia lnianego
- skórka pomarańczowa
- cynamon
- kurkuma
- kardamon
- sól
Zalej kaszę jaglaną szklanką wody, dodaj połówkę jabłka pokrojonego w drobną kostkę, ¼ łyżeczki siemienia lnianego, kilka migdałów. Dopraw odrobiną soli, kurkumy, skórką pomarańczową, kardamonem, cynamonem. Wszystko gotuj na małym ogniu przez 15 minut aż do uzyskania gęstej konsystencji.
Reklama
Zobacz także: Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
Polecamy: 5 sprytnych sposobów na kasze
Reklama
Reklama
Reklama