Jagnięcina z warzywami z purée ziemniaczanym
Jagnięcina z warzywami z purée ziemniaczanym - sprawdzony przepis dla dzieci.
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 10:11
Reklama
Reklama
- 1 słoiczek dania obiadowego jagnięcina z warzywami,
- 1 średni ziemniak,
- mleko modyfikowane płynne 50 ml,
- łyżeczka masła,
- pół łyżeczki koperku.
Reklama
Ziemniak wyszoruj, obierz, starannie opłucz, pokrój na kawałki i ugotuj pod przykryciem do miękkości. Odcedź wodę, rozetrzyj na miazgę, dodaj surowe masło, wlej mleko przygotowane zgodnie z przepisem na opakowaniu i mocno podgrzej ciągle mieszając. Wsyp drobniutko posiekany koperek. Zawartość słoiczka podgrzej w rondelku i wyłóż na talerzyk. Sprawdź, czy purée nie jest zbyt gorące.
Reklama
Reklama
Reklama