mat. pras. Jedz jak mistrz Przepisy Jajeczne muffiny 24 sierpnia 2018 Jajeczne muffiny mat. pras. Jedz jak mistrz 8 dużych jaj pół szklanki mleka 80 g posiekanego świeżego szpinaku 5 posiekanych pomidorów sezonowych 2 szalotki pokrojone w kostkę 2 łyżki posiekanej natki pietruszki pół paczki rozdrobnionego sera feta 1 pokrojone awokado pół szklanki startego sera Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj formy na muffiny oliwą z oliwek. W dużej misce dokładnie wymieszaj jajka i mleko. Ciągle mieszając dodawaj szpinak, pietruszkę, pomidory i szalotki. Wypełnij masą miseczki na muffiny i piecz przez 20 - 25 minut. Wyjmij muffiny z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, a następnie przy pomocy noża wyjmij muffiny z foremek. Posyp kawałkami awokado, sezonowymi pomidorami i serem. Zobacz więcej przepisów na dania z awokado dla dziecka. Zobacz także Dziecko, ciężarna czy karmiąca? Kto powinien jeść awokado? Przepis na zdrowe śniadanie na ciepło 5 sposobów na jajko, czyli sztuka gotowania jajka Śniadanie dla rocznego dziecka: 26 pomysłów (także na zdrowe śniadanie bez mleka) Czy można jeść truskawki w ciąży? Tak, ale nie zawsze! (czy mogą wywołać uczulenie u dziecka?)