Reklama
  • 2 jaja
  • drobina soli (opcjonalnie)
  • drobina masła
  • posiekany szczypiorek

Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Papier wysmarować masłem. Jaja umyć. Oddzielić delikatnie białko od żółtka, tak aby nie zepsuć kształtu żółtka. Dodać szczyptę soli do białek i ubić na sztywną pianę. Ubite białko wyłożyć łyżką na przygotowaną blachę i włożyć do piekarnika na 5 minut. Następnie wyjąć z piekarnika, ostrożnie nałożyć żółtka i posypać szczypiorkiem. Ponownie włożyć do piekarnika na 5-6 minut. Wyjąć, podawać gorące z warzywami i pieczywem.

Przepis nadesłany przez Jolę Dwornik na konkurs "Zdrowe i smaczne śniadanie dla dziecka".

Zobacz także
Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama