Jajka z wędliną i jarzynami
Gotowane jajko jest bogate w białko i witaminy z grupy B. Zawarte w jajku żelazo organizm świetnie przyswoi dzięki witaminie C z jarzyn.
- Edipresse
Opublikowano: środa, 2 kwietnia 2014 10:34
Reklama
Reklama
- 6 jajek
- 1/2 puszki konserwowej kukurydzy
- 4 korniszony
- pomidor
- 2 plasterki łososia wędzonego
- 3 plasterki szynki
- 4 łyżki majonezu
- koperek, szczypiorek
- kilka plasterków cytryny do dekoracji
Pomidora umyj, sparz wrzątkiem, zdejmij z niego skórkę i wyjmij nasiona. Razem z korniszonami pokrój w kostkę. Dodaj kukurydzę, 3 łyżki majonezu (resztę zostaw do dekoracji), wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój na pół. Sałatkę nakładaj do jajek i ruloników z szynki. Dekoruj kawałkami łososia, plastrami cytryny, majonezem i zieleniną.
Reklama
Polecamy: Żurek z jajkiem
Sprawdź inne wielkanocne przepisy
Reklama
Reklama
Reklama