Jarski pasztet
Pasztet jarski dla dziecka to propozycja dania na obiad jako alternatywa mięsnego posiłku. Wypróbuj nasz przepis.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: piątek, 30 października 2015 14:16
Reklama
Reklama
- szklanka ugotowanej fasoli
- seler
- marchew
- pietruszka
- cebula
- natka pietruszki
- 2 jajka
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- kurkuma
Warzywa obierz, posiekaj, ugotuj, zmiksuj razem z fasolą. Dopraw do smaku. Dodaj roztrzepane jajka i posiekaną natkę pietruszki. Masę przełóż do małej foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 40 minut.
Reklama
Zobacz inne przepisy na pasztet dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama