Reklama
  • 4 jajka na twardo
  • 4 filety z piersi indyka
  • 20 dag marchewki
  • pół szklanki bulionu drobiowego
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej

Reklama

Filety rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Marchewkę oskrob, włóż do rondelka, dodaj bulion, gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Przypraw solą, pieprzem, gałką, dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj. Gorącą masą cienko posmaruj filety. Na środku płatu ułóż po jednym jajku. Mięso dokładnie zwiń w rulon wokół jajek. Obwiąż bawełnianą nitką. Smaż na rumiano ze wszystkich stron. Podawaj z warzywami.

Reklama
Reklama
Reklama