Reklama
  • 2 szklanki naturalnego jogurtu
  • po 2 łyżki truskawek, jagód, moreli, czereśni lub innych owoców sezonowych
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Reklama
  1. Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  2. Owoce umyj, z moreli oraz czereśni wyjmij pestki i oddzielnie zmiksuj.
  3. Połącz w równych częściach z jogurtem, wymieszaj i wlej do małych pojemników (np. po jogurcie). Możesz też wykorzystać foremki na lód.
  4. Wstaw do zamrażalnika (na mniej więcej trzy godziny).
  5. Z uzyskanej masy możesz też przygotować mrożone smoothie (po wyjęciu z zamrażalnika zblenduj całość i wlej do kruszonego lodu) albo dołóż pokuszone ciasteczka i uzyskaj lodowy deser w nieco innej odsłonie.
Reklama
Reklama
Reklama