Jogurtowe lody na patyku
Lody na patyku o smaku jogurtu i ulubionych owoców - wypróbuj pomysł na deser, który pokocha twoje dziecko.
- Katarzyna Pinkosz/ "Mamo to ja"
Opublikowano: wtorek, 12 marca 2013 09:52
Reklama
Reklama
- 2 szklanki naturalnego jogurtu
- po 2 łyżki truskawek, jagód, moreli, czereśni lub innych owoców sezonowych
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Reklama
- Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
- Owoce umyj, z moreli oraz czereśni wyjmij pestki i oddzielnie zmiksuj.
- Połącz w równych częściach z jogurtem, wymieszaj i wlej do małych pojemników (np. po jogurcie). Możesz też wykorzystać foremki na lód.
- Wstaw do zamrażalnika (na mniej więcej trzy godziny).
- Z uzyskanej masy możesz też przygotować mrożone smoothie (po wyjęciu z zamrażalnika zblenduj całość i wlej do kruszonego lodu) albo dołóż pokuszone ciasteczka i uzyskaj lodowy deser w nieco innej odsłonie.
Reklama
Reklama
Reklama