Kanapeczki biedroneczki
Kanapeczki biedroneczki - przepis dla dzieci
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 15:06
Reklama
Reklama
- 6 okrągłych wafli ryżowych
- 200 g białego sera twarogowego
- 150 g gęstego jogurtu naturalnego
- pęczek szczypiorku
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki kolorowego mielonego pieprzu
- 12 pomidorków koktajlowych
- 6 czarnych oliwek bez pestek
Zaczynamy od zrobienia twarożku. Ser rozgniatamy widelcem, mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy umyty, osuszony i drobno posiekany szczypiorek i całość dokładnie mieszamy. Każdy z wafli kroimy na ćwiartki. Pomidorki po umyciu i osuszeniu kroimy na pół i nacinamy z jednej strony (to będą skrzydełka biedronki). Kawałek wafla ryżowego pokrywamy twarożkiem. Na środku kładziemy połówkę pomidorka, z kawałka oliwki robimy główkę, z drobniutko pokrojonych oliwek - kropki na skrzydełkach, a za pomocą wykałaczki nanosimy twarożkowe oczy.
Autorką przepisu jest Koper
Reklama
Więcej przepisów na Gotujmy.pl
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama