Reklama

Reklama
  • 6 okrągłych wafli ryżowych
  • 200 g białego sera twarogowego
  • 150 g gęstego jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki kolorowego mielonego pieprzu
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 6 czarnych oliwek bez pestek

Zaczynamy od zrobienia twarożku. Ser rozgniatamy widelcem, mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy umyty, osuszony i drobno posiekany szczypiorek i całość dokładnie mieszamy. Każdy z wafli kroimy na ćwiartki. Pomidorki po umyciu i osuszeniu kroimy na pół i nacinamy z jednej strony (to będą skrzydełka biedronki). Kawałek wafla ryżowego pokrywamy twarożkiem. Na środku kładziemy połówkę pomidorka, z kawałka oliwki robimy główkę, z drobniutko pokrojonych oliwek - kropki na skrzydełkach, a za pomocą wykałaczki nanosimy twarożkowe oczy.

Autorką przepisu jest Koper

Reklama

Więcej przepisów na Gotujmy.pl
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama