Reklama

Reklama
  • 3 kromki chleba tostowego
  • 3 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 70g serka kanapkowego śmietankowego
  • 2 łyżeczki masła
  • 3 listki sałaty
  • 2 plasterki szynki
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 4 rzodkiewki
  • pół ogórka
  • pomidor
  • 4 czarne oliwki
  • kawałek żółtej papryki
  • gałązka szczypiorku

Po umyciu wszystkich warzyw, 3 kromki chleba smarujemy masłem - układamy na nich sałatę. Następne trzy kromki chleba smarujemy serkiem. Na kolejnych dwóch kromkach kładziemy ser, a na pozostałą plasterek szynki. Następnie kroimy ogórek i dwie rzodkiewki na plasterki (pozostałe rzodkiewki na pół). Pomidora należy pokroić na 4 części.
Kiedy przygotujemy już warzywa, na kanapkach układamy biedronkę z pomidora i oliwek. Motylka z rzodkiewki i pomidora oraz kwiatek z szynki i ogórka.
Oczka robimy z oliwek, ze szczypiorku czułki. Na koniec dekorujemy pozostałymi warzywami.
Smacznego!

Przepis nadesłany przez plomien77 na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama