Reklama

Reklama
  • kromka chleba
  • plasterek żółtego sera
  • liść sałaty
  • pomidorki koktajlowe
  • kilka oliwek
  • szczypiorek
  • odrobina masła

Na kromce chleba rozsmaruj masło i połóż na niej plasterek żółtego sera oraz liść sałaty. Pomidorki sparz i zdejmij z nich skórkę. Przekrój je na połówki. Plastikową słomką zrób w połówce pomidorka 6 dziurek. Tą samą słomką wykrój kółeczka z oliwek i umieść je w dziurkach w pomidorku. Jedną oliwkę przekrój na pół i połóż na przodzie kanapki. Czułki biedronki zrób ze szczypiorku, a oczy z żółtego sera i oliwek. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na kanapki dla dzieci

Reklama

Pomysł na danie: blog kulinarny Zajadam szpinak

Reklama
Reklama
Reklama