Kapustkowy krem z indykiem
Krem warzywny z indykiem - sprawdzony przepis na obiad dla niemowlaka.
Opublikowano: poniedziałek, 16 grudnia 2013 11:04
Reklama
Reklama
- kawałek piersi z indyka (40 g) - QAFP,
- mała marchewka,
- pół małej pietruszki,
- mały kawałek pora,
- 2 brukselki,
- ziemniak,
- łyżka zielonego groszku,
- pół łyżeczki masła.
Reklama
Mięso ugotuj osobno w małej ilości wody. Marchewkę, pietruszkę, pora i ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój na kawałki i razem z groszkiem wrzuć do około pół litra wrzątku. Dodaj pokrojoną na ćwiartki brukselkę i gotuj do miękkości. Zdejmij z gazu, wyjmij kilka ziarenek groszku, a resztę zmiksuj na jednolity krem. Dodaj masło i zagotuj. Zupkę-krem przełóż do miseczki. Mięso z indyka bardzo drobno posiekaj i posyp nim zupkę. Możesz ją udekorować ziarenkami ugotowanego groszku (nie podawaj ich dziecku w całości).
Reklama
Reklama
Reklama