Kąski drobiowe w chrupiącym cieście
Kąski drobiowe w chrupiącym cieście uwielbia każdy - nie tylko dzieci, ale też dorośli. Są idealne na imprezę, przekąskę popołudniową albo jako dodatek do obiadu. Wypróbuj nasz przepis na chrupiące kąski!
- Edipresse
Opublikowano: środa, 24 sierpnia 2016 13:39
Reklama
Reklama
- 1 kg piersi z kurczaka lub indyka
- olej do smażenia
na ciasto:
- 150 g mąki tempura (azjatycka mieszanka mąki do panierowania)
- 1 jajko
- 200 ml wody
- sól
W misce wymieszaj mikserem mąkę, zimną wodę, jajko, sól. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj trochę mąki pszennej i ponownie wymieszaj.
Mięso pokrój na kawałki. W rondlu rozgrzej olej. Wrzucaj do niego partiami moczone w cieście kawałki mięsa i smaż w głębokim tłuszczu, aż zrobią się złote.
Osącz na ręczniku.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na kurczaka dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama