Kasza jaglana z bakaliami
Kasza jaglana jest bardzo zdrowa i warto zerwać z jej mitem jako obiadowym dodatkiem. Polecamy jej śniadaniową wersję - na słodko z dodatkiem bakalii. Świetnie sprawdzi się też jako przekąska.
Opublikowano: wtorek, 18 marca 2014 10:06
Reklama
Reklama
- pół szklanki kaszy jaglanej
- szklanka wody
- szczypta soli
- kilka daktyli, suszonych moreli i śliwek
- kilka orzechów (najlepiej włoskich) i migdałów
- miód do smaku
Kaszę jaglaną kilka razy opłukać, zalać szklanką wody i gotować na małym ogniu około 15 minut, pilnując, by się nie przypaliła. Posolić do smaku. Dodać pokrojone bakalie i miód, wymieszać. Podawać na śniadanie lub deser.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama