Klopsiki cielęce
Polecamy prosty przepis na klopsiki cielęce z warzywami. Twoje dziecko je polubi.
- Edipresse
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:00
Reklama
Reklama
- 500 g cielęciny,
- 1 bułka pszenna,
- 1/2 szklanki mleka,
- 300 g warzyw: marchewki, pietruszki, pora, selera,
- zielony koperek i natka pietruszki,
- sól.
Mięso opłucz i pokrój. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Opłucz też pęczek koperku. Wszystkie składniki przepuść przez maszynkę, dodaj odrobinę soli, uformuj z masy podłużne klopsiki. Warzywa obierz i poszatkuj. Ułóż na nich w rondlu klopsy, dodaj szklankę wody, gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. Podawaj z ryżem, lub ziemniakami. Do każdej porcji dodaj łyżeczkę świeżego masła i oprósz posiekaną natką.
Reklama
Porcja dla dziecka = 150–200 g
Reklama
Reklama
Reklama