Reklama

Reklama
  • 250 g morszczuka lub dorsza
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • pół cebuli
  • 2 łyżki bułki tartej
  • białko
  • 2 łyżki mąki
  • litr bulionu lub tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz ziołowy

Reklama

Rybę zmiksuj lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Dodaj drobno posiekaną cebulę, koperek, bułkę tartą i białko. Masę dokładnie wyrób, dopraw solą i pieprzem ziołowym. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie klopsiki, obtaczaj je w mące i wrzucaj na rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor. Klopsiki możesz też ugotować w bulionie przez ok. 7 minut. Podawaj na ciepło z ryżem albo ziemniaczanym purée.

Reklama
Reklama
Reklama