Kluseczki leniwe
Danie naszego dzieciństwa - pyszne kluski leniwe, jak u mamy. Przygotuj je dla swojego malucha!
- Mamo to ja
Opublikowano: poniedziałek, 27 lipca 2015 09:48
Reklama
Reklama
- jajko
- 20 dag białego sera twarogowego
- 1/2 szklanki mąki
- szczypta soli
- 50 g masła
- łyżka tartej bułki
Ser zmiel, wymieszaj z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Zagnieć ciasto (jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj mąkę). Uformuj cienki wałeczek, lekko go spłaszcz, pokrój na niewielkie romby. Gotuj kluseczki na osolonym wrzątku przez ok. 3 minuty od wypłynięcia. Odcedź. Na patelni zrumień tartą bułkę, dodaj do niej masło. Dołóż kluseczki, wymieszaj i lekko podsmaż.
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Reklama
Polecamy: Czerwone kopytka
Reklama
Reklama
Reklama