Kluseczki ze szpinakiem
Pomysł na obiad dla całej rodziny.
- Mamo to ja
Opublikowano: poniedziałek, 3 sierpnia 2015 10:59
Reklama
Reklama
- szklanka wody
- pół szklanki mąki kukurydzianej
- pół łyżeczki masła
- garść posiekanego szpinaku
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 pomidory
Zagotuj wodę, wsypuj mąkę kukurydzianą – mieszaj, aż zgęstnieje. Dodaj sparzony wrzątkiem i posiekany szpinak, mąkę ziemniaczaną. Ponownie w rondelku zagotuj wodę. Nabieraj łyżką porcje kaszki i wrzucaj na wrzątek. Gotuj, aż kluski wypłyną. Podawaj z pokrojonymi i obranymi ze skórki pomidorami.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Kluski z twarogu z sosem owocowym
Reklama
Reklama
Reklama