
- 55 g czarnych porzeczek, np. mrożonych Hortex
- 25 g jagód, np. mrożonych Hortex
- 90 g soku 100% tłoczony z jabłek, np. Hortex
- 30 g jogurtu greckiego
- 50 g bananów
- 8 g nasion chia
- 2 daktyle
- 11 g jagód goji
Nasiona chia zalej odrobiną wody na godzinę lub dwie wcześniej, aby uzyskać ich żelowaną konsystencję. Daktyle i jagody goji namocz w wodzie przez kilka minut (aby zmiękły, to ułatwi ich dokładne zmiksowanie). Banana umyj, obierz i pokrój. Do kielicha blendera wrzuć mrożoną czarną porzeczkę i jagody, pokrojonego banana, jogurt grecki, odciśnięte z wody namoczone daktyle i jagody goji oraz namoczone nasiona chia. Dodaj tłoczony sok jabłkowy i zmiksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Zobacz więcej przepisów na zdrowe koktajle