Kolorowe tortille z warzywami i indykiem
Kolorowym tortillom z warzywami nie oprze się nikt. A może to być bardzo pożywne drugie śniadanie czy kolacja.
Wystarczy gotowa tortilla, pieczone mięso i warzywa.
Opublikowano: wtorek, 20 marca 2018 18:51
Reklama
Reklama
- gotowe tortille
- pieczona pierś indyka
- awokado
- papryka czerwona
- sałata
- słodka cebula
- ogórek
- oliwa
- bazylia
- Indyka pokrój w plasterki lub w cienkie słupki.
- Sałatę umyj i osusz.
- Warzywa umyj, obierz i pokrój w plasterki lub półplasterki.
- Ze świeżej bazylii urwij kilka listków.
- Tortillę rozłóż na talerzu i ułóż na niej kawałki mięsa oraz warzywa.
- Skrop lekko oliwą z oliwek, dodaj listki bazylii, ewentualnie możesz delikatnie doprawić solą i pieprzem.
- Zawiń tortillę i podawaj od razu.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na szybkie przekąski
Reklama
Reklama
Reklama