Kolorowy szaszłyk
Polecamy przepis na pyszne szaszłyki.
- edipresse
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 09:06
Reklama
Reklama
- 60 g schabu
- mała czerwona cebula
- 2 morele
- sól, pieprz
- łyżeczka oleju
- odrobina oregano i bazylii
- 1/3 szklanki kuskusu
- pół łyżeczki masła
Reklama
1. Schab pokrój w kostkę.
2. Pieprz, sól wymieszaj z ziołami, olejem, posmaruj nim mięso i odstaw na 30 minut.
3. Obierz cebulę, przekrój na pół, oddziel jej warstwy.
4. Morele pokrój na ćwiartki.
5. Na patyczki nadziewaj na przemian mięso, morele i cebulkę.
6. Szaszłyki upiecz w piekarniku lub usmaż na patelni bez tłuszczu.
7. Kuskus zalej wrzątkiem (1 cm nad powierzchnię kaszki), dodaj masło i krótko zagotuj.
8. Zdejmij z ognia, przykryj i zostaw do napęcznienia. Podawaj z szaszłykiem posypanym ziołami.
Reklama
Reklama
Reklama