Reklama

Reklama
  • 60 g schabu
  • mała czerwona cebula
  • 2 morele
  • sól, pieprz
  • łyżeczka oleju
  • odrobina oregano i bazylii
  • 1/3 szklanki kuskusu
  • pół łyżeczki masła

Reklama

1. Schab pokrój w kostkę.
2. Pieprz, sól wymieszaj z ziołami, olejem, posmaruj nim mięso i odstaw na 30 minut.
3. Obierz cebulę, przekrój na pół, oddziel jej warstwy.
4. Morele pokrój na ćwiartki.
5. Na patyczki nadziewaj na przemian mięso, morele i cebulkę.
6. Szaszłyki upiecz w piekarniku lub usmaż na patelni bez tłuszczu.
7. Kuskus zalej wrzątkiem (1 cm nad powierzchnię kaszki), dodaj masło i krótko zagotuj.
8. Zdejmij z ognia, przykryj i zostaw do napęcznienia. Podawaj z szaszłykiem posypanym ziołami.

Reklama
Reklama
Reklama