Konfitura z malin
Konfitura z malin to świetny pomysł na dopełnienie śniadania czy kolacji malucha - podaj ją z ciepłymi tostami lub chałką.
- Edipresse
Opublikowano: wtorek, 2 sierpnia 2016 09:47
Reklama
Reklama
- 1 kg malin
- 2 szklanki wody lub soku z malin
- 1,25 kg cukru
Maliny przebrać. Cukier rozpuścić w soku z malin lub wodzie. Do gorącego syropu wkładać maliny partiami, a gdy wszystkie się zanurzą odstawić do przestudzenia i po godzinie znów wolno podgrzewać do wrzenia. Przynajmniej trzykrotnie należy maliny podgrzewać i studzić. W czasie studzenia zdejmować zbierającą się na powierzchni pianę. Gotową konfiturę nakładać do słoików i dokładnie zamykać.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na przetwory z owoców
Reklama
Reklama
Reklama