Reklama

Reklama
  • 75 dag winnych jabłek
  • sok z cytryny
  • 15 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 4 jajka
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka tartych orzechów
  • szklanka orzechów laskowych
  • łyżeczka zmielonego cynamonu
  • pół łyżeczki zmielonych goździków
  • gwiazdka anyżu

Jabłka umyj, obierz. Duże pokrój w cząstki, małe możesz pozostawić nawet w całości. Skrop sokiem z cytryny,
aby nie ściemniały. Masło utrzyj z cukrem, dodając kolejno jajka. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, tarte orzechy oraz cynamon, goździki i kilka rozgniecionych ziarenek anyżu. Dokładnie zmiksuj. Formę z kominkiem natłuść masłem, wysyp tartą bułką. Napełnij ciastem, powciskaj w nie jabłka. Piecz 50 min w temp. 190 st. C.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na ciasta dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama