Kotleciki rybne
Kotlety rybne śmiało mogą na twoim stole zastąpić mielone czy schabowego. Kotleciki z ryby są zdrowe, a do tego są dobrym sposobem na przemycenie do diety malucha ryby.
- Edipresse
Opublikowano: czwartek, 28 lipca 2016 12:09
Reklama
Reklama
- 40 dag świeżego filetu z dorsza bez skóry
- łyżka posiekanego koperku
- 2 cebule
- 3 łyżki bułki tartej
- szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych
- 2 jajka
- łyżka łagodnej musztardy
- oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Filet umyj, pokrój w kostkę i rozdrobnij razem z cebulą w malakserze. Rybę przełóż do miski, dodaj musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj jedno jajko, bułkę tartą i dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej oliwę i rękami zwilżonymi wodą formuj zgrabne kotleciki. Każdy obtocz w roztrzepanym jajku i płatkach kukurydzianych.
Smaż z dwóch stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Pod koniec możesz dodać łyżkę masła.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na podanie ryby dziecku
Reklama
Reklama
Reklama