Reklama

Reklama
  • 40 dag świeżego filetu z dorsza bez skóry
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 cebule
  • 3 łyżki bułki tartej
  • szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych
  • 2 jajka
  • łyżka łagodnej musztardy
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Filet umyj, pokrój w kostkę i rozdrobnij razem z cebulą w malakserze. Rybę przełóż do miski, dodaj musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj jedno jajko, bułkę tartą i dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej oliwę i rękami zwilżonymi wodą formuj zgrabne kotleciki. Każdy obtocz w roztrzepanym jajku i płatkach kukurydzianych.
Smaż z dwóch stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Pod koniec możesz dodać łyżkę masła.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na podanie ryby dziecku

Reklama
Reklama
Reklama