Kotleciki rybno-warzywne
Przepis na kotleciki rybno-warzywne. Wypróbuj.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 01:39
Reklama
Reklama
- 400 g dorsza lub innej białej ryby morskiej
- 100 g fasolki szparagowej drobno posiekanej
- drobno pokrojona cebula
- pół drobno posiekanej papryki
- 3 łyżki posiekanej kolendry
- 2 łyżki sosu rybnego
- jajko
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- olej do smażenia
Rybę przepuść przez maszynkę, dodaj pozostałe składniki, masę dokładnie wymieszaj. Uformuj małe placuszki o średnicy ok. 4 cm. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Partiami smaż placuszki.
Nasza rada: Znacznie ułatwisz sobie robienie kotlecików, gdy będziesz zwilżać dłonie wodą. Masa rybna nie klei się wtedy, a placuszki formuje się bardzo sprawnie.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem ryb
Reklama
Reklama
Reklama