Reklama

Reklama
  • 400 g dorsza lub innej białej ryby morskiej
  • 100 g fasolki szparagowej drobno posiekanej
  • drobno pokrojona cebula
  • pół drobno posiekanej papryki
  • 3 łyżki posiekanej kolendry
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • jajko
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • olej do smażenia

Rybę przepuść przez maszynkę, dodaj pozostałe składniki, masę dokładnie wymieszaj. Uformuj małe placuszki o średnicy ok. 4 cm. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Partiami smaż placuszki.

Nasza rada: Znacznie ułatwisz sobie robienie kotlecików, gdy będziesz zwilżać dłonie wodą. Masa rybna nie klei się wtedy, a placuszki formuje się bardzo sprawnie.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem ryb

Reklama
Reklama
Reklama