Kotlety jajeczne
Kotlety jajeczne są idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie wielkanocne. Można podawać je z warzywami i puree ziemniaczanym lub z pieczywem. A najważniejsze, że dzieciaki uwielbiają kotlety z jajek!
- mat. pras. Sandra
Opublikowano: piątek, 19 kwietnia 2019 11:39
Reklama
Reklama
- 7 jajek ugotowanych na twardo
- szczypiorek
- natka pietruszki
- płatki chili (opcjonalnie)
- kukurydza, np. marki Sandra
- surowe jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- Ugotowane jajka obierz i rozdrobnij za pomocą widelca.
- Dodaj posiekany szczypiorek i natkę oraz kukurydzę z puszki.
- Wszystko razem wymieszaj.
- Dopraw do smaku solą, pieprzem i ewentualnie płatkami chili.
- Dodaj surowe jajko, wymieszaj.
- Jeśli masa jest zbyt rzadka, dosyp tartą bułkę do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Uformuj kotlety i obtocz w bułce tartej.
- Usmaż na oleju.
Reklama
Zobacz też więcej przepisów na kotlety dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama