Reklama

Reklama
  • 7 jajek ugotowanych na twardo
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • płatki chili (opcjonalnie)
  • kukurydza, np. marki Sandra
  • surowe jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

  1. Ugotowane jajka obierz i rozdrobnij za pomocą widelca.
  2. Dodaj posiekany szczypiorek i natkę oraz kukurydzę z puszki.
  3. Wszystko razem wymieszaj.
  4. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ewentualnie płatkami chili.
  5. Dodaj surowe jajko, wymieszaj.
  6. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dosyp tartą bułkę do uzyskania pożądanej konsystencji.
  7. Uformuj kotlety i obtocz w bułce tartej.
  8. Usmaż na oleju.
Reklama

Zobacz też więcej przepisów na kotlety dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama