Reklama

Reklama
  • 400 g mielonego mięsa,
  • por,
  • pół łyżeczki mielonego kminku,
  • sól,
  • jajko,
  • pół łyżeczki kaszki ryżowej,
  • purée ziemniaczane,
  • groszek,
  • sos pomidorowy.

Reklama

Mięso połącz z drobno pokrojonym porem i kminkiem. Dodaj jajko, masę wyrób ręką, dopraw solą. Uformuj okrągłe, lekko spłaszczone kotleciki, obtocz je w tartej bułce i usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Kotleciki przełóż do żaroodpornego naczynia, polej sosem z pomidorów i zapiecz w gorącym piekarniku. Udekoruj purée ziemniaczanym i zielonym groszkiem. Danie idealne dla maluszka uczulonego na gluten.

Reklama
Reklama
Reklama