Reklama

Reklama
  • pęczek włoszczyzny
  • główka kalafiora
  • 50 ml śmietany 12%
  • natka pietruszki
  • 75 g orzechów włoskich, np. Chandler Bakalland*
  • pieprz
  • sól
  • liść laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego

*w zupie dla małego dziecka lepiej pominąć orzechy lub zmielić je bardzo drobno

Włoszczyznę obierz, kalafiora podziel na różyczki. Warzywa włóż do garnka z wodą. Następnie dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Kiedy warzywa będą już ugotowane, wyjmij selera i korzeń pietruszki, a także liść laurowy i ziele angielskie. Pozostałe w garnku warzywa zblenduj i dodaj śmietanę. Tuż przed podaniem dodaj świeżo posiekaną natkę pietruszki oraz włoskie orzechy*.

Zobacz też inne przepisy na zupy dla dziecka

Reklama

*w zupie dla małego dziecka lepiej pominąć orzechy lub zmielić je bardzo drobno

Reklama
Reklama
Reklama