Krem z pomidorów
Kto nie lubi zupy pomidorowej? Wszyscy ja kochają! Wypróbuj nasz przepis na pomidorową z małą modyfikacją - krem z pomidorów! Aromatyczna i przepyszna!
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Opublikowano: piątek, 5 sierpnia 2016 14:06
Reklama
Reklama
- 3 dojrzałe pomidory
- 1/2 marchewki
- ćwiartka cebulki
- ząbek czosnku
- 200 ml domowego bulionu
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól (opcjonalnie)
Cebulkę i czosnek pokrój w kosteczkę, przełóż do rondelka, dolej oliwę i duś przez chwilę. Następnie dodaj marchewkę pokrojoną w talarki, podlej niewielką ilością wody i duś przez 5–6 minut. Pomidory sparz, obierz ze skórki, usuń nasady szypułek i gniazda nasienne, pokrój w kosteczkę i dodaj do warzyw. Gotuj całość do momentu powstania przecieru. Następnie dodaj bulion i przyprawy. Wymieszaj. Na koniec do zupki możesz dodać łyżeczkę śmietany lub jogurtu naturalnego. Zupkę możesz podawać z ryżem, tradycyjnym makaronem lub kluseczkami kładzionymi.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na zupki dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama