Reklama
  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 8 łyżek purée ziemniaczanego
  • 100 g nadziewanych oliwek
  • 100 g startego sera żółtego
  • 1 jajo
  • oliwa z oliwek
  • tarta bułka

  1. Przygotuj purée ziemniaczane z małą ilością osolonej wody lub mleka (powinno być gęste).
  2. Filety posól i skrop sokiem z cytryny.
  3. Usmaż w niewielkiej ilości oleju.
  4. Wymieszaj purée ziemniaczane z drobno pokrojonymi oliwkami i tartym serem, rozsmaruj na filetach, zawiń i przekłuj patyczkiem.
  5. Obtocz krokieciki w rozmąconym jaju i tartej bułce, usmaż w głębokim gorącym oleju.
  6. Lekko zrumienione podawaj z sałatką z pomidorów.

Polecamy również przepis: Pierś z kaczki

Reklama

Zobacz również inne przepisy na dania z kurczaka dla dziecka

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama