Kruche ciasteczka
Jak przygotować kruche ciasteczka?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:11
Reklama
Reklama
- 15 łyżek mąki pszennej
- 1/3 kostki masła
- 4 łyżki cukru pudru
- starty jednocentymetrowy kawałek wanilii
- żółtko
- łyżeczka śmietany kremówki
Mąkę posiekaj razem z masłem, dodaj cukier puder wymieszany ze startą wanilią, żółtko i kremówkę. Szybko zagnieć ciasto. Włóż je do lodówki na godzinę. Rozwałkuj i wykrawaj ciasteczka. Wyłóż je na wysmarowaną masłem blachę, posmaruj białkiem, posyp cukrem. Piecz na złoto w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Porcja dla dziecka: kilka ciasteczek
Reklama
Polecamy - sernik na kruchym spodzie
Reklama
Reklama
Reklama