Kruche ciasteczka
Kruche ciasteczka doskonale pasują do kawy i herbaty, będą też świetnym podwieczorkiem dla twojego dziecka.
- Edipresse
Opublikowano: czwartek, 24 kwietnia 2014 08:55
Reklama
Reklama
- 15 łyżek mąki pszennej
- 1/3 kostki masła
- 4 łyżki cukru pudru
- starty jednocentymetrowy kawałek wanilii
- żółtko
- łyżeczka śmietany kremówki
Mąkę posiekaj razem z masłem, dodaj cukier puder wymieszany ze startą wanilią, żółtko i kremówkę. Szybko zagnieć ciasto. Włóż je do lodówki na godzinę. Rozwałkuj i wykrawaj ciasteczka. Wyłóż je na wysmarowaną masłem blachę, posmaruj białkiem, posyp cukrem. Piecz na złoto w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama