Krupnik inaczej
Wypróbuj ciekawy przepis na krupnik
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 19:56
Reklama
Reklama
- marchewka
- 3 krążki pora
- pół łodygi selera naciowego
- brukselka
- pół ziemniaka
- 50 g mięsa wieprzowego (szynki)
- łyżka drobnej kaszy jęczmiennej
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Reklama
Umyte mięso włóż go garnka. Wszystkie warzywa umyj, oczyść, włóż do garnka z mięsem (oprócz ziemniaków) i zalej wodą. Wsyp kaszę. Gotuj do miękkości, pod koniec dodając pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Wyjmij mięso, posiekaj je i z powrotem dodaj do zupy. Zagotuj chwilę i nalej na talerz. Przed podaniem możesz rozgnieść warzywa widelcem. Całość posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama