Reklama
  • 200 g filetów z mintaja
  • łyżka soku z cytryny
  • cebula
  • biała część pora
  • łyżeczka szczypiorku
  • białko
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • 0,5 puszki pomidorów
  • marchewka
  • pół papryki
  • pół łyżeczki pieprzu ziołowego
  • sól

Reklama

Filety skrop cytryną i ugotuj na parze. Rozdrób widelcem, połącz ze startą cebulą, posiekanym porem, szczypiorkiem i białkiem. Uformuj kulki i obtocz je w bułce. Rozgrzej patelnię, włóż kotlety i smaż ok. 6-8 minut, często obracając. Pomidory włóż do garnka, dodaj startą na tarce marchewkę. Gotuj ok. 15 minut, aż sos zgęstnieje, a pod koniec gotowania dodaj pokrojoną paprykę i rybne kulki. Dopraw pieprzem ziołowym i solą.

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama