Kurczak miętowo-morelowy
Kurczak to mięso, które możesz podawać już niemowlakowi. Tu w wersji obiadowej nieco innej - z nadzieniem miętowo-morelowym, wypróbuj koniecznie!
- Edipresse
Opublikowano: piątek, 26 sierpnia 2016 11:52
Reklama
Reklama
- 2 duże podwójne piersi z kurczaka
- ok. 10 moreli
- pęczek mięty
- 2 łyżeczki masła
- oliwa
- sól
- pieprz
Podwójne piersi z kurczaka rozdziel na połówki. W każdej wytnij cienkim nożem kieszeń i natrzyj w środku solą i pieprzem. Listki mięty oderwij od gałązek. Połowę posiekaj i utrzyj z miękkim masłem. Owoce umyj, przekrój na połówki i usuń pestki.
Na morele nałóż masę miętową i włóż do kieszeni w mięsie. Zepnij wykałaczkami, skrop oliwą i ułóż w formie do pieczenia. Pozostałe listki zamocz w oliwie i ułóż na mięsie. Przygotowane danie wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i piecz ok. 30 minut.
Reklama
Zobacz więcej przepisów z drobiem dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama