Reklama
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • sól, pieprz

Na pesto:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 10 ml oliwy
  • 5 dag orzeszków piniowych

Bazylię umyj, osusz i drobno posiekaj razem z obranym czosnkiem. Orzeszki piniowe podsmaż na suchej patelni. Wszystko przełóż do malaksera, rozdrobnij i wymieszaj razem z oliwą.
Piersi z kurczaka umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Natrzyj z obu stron solą i pieprzem. Następnie wymieszaj z pesto. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Po wyjęciu piersi z kurczaka z lodówki, upiecz je na rozgrzanym grillu 5-10 minut, od czasu do czasu obracając. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami bazylii.

Zobacz także

Zobacz inne przepisy na dania z kurczakiem dla dziecka

Reklama

Przepis: Beata Połatyńska

Reklama
Reklama
Reklama