Reklama

Reklama
  • pierś z kurczaka
  • 5 młodych ziemniaków
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki musztardy ziarnistej
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1/2 szklanki bulionu
  • natka pietruszki
  • oliwa
  • przyprawa do kurczaka

Mięso pokrój w mniejsze kawałki. Posyp przyprawą do kurczaka. Odstaw na 20 minut. Następnie obsmaż na oliwie.
Ziemniaki dokładnie wyszoruj i umyj, następnie pokrój na cząstki lub połówki. Cebulę pokrój w piórka. Fasolkę oczyść, odetnij końcówki i lekko obgotuj, aby była pół surowa.
W szerokim rondlu rozgrzej oliwę. Smaż ziemniaki i całe ząbki czosnku, aż się zrumienią. Śmietanę wymieszaj z bulionem i musztardą.
Mięso wymieszaj z ziemniakami, cebulą i fasolką, przełóż do formy żaroodpornej i zalej masą śmietanowo-musztardową.
Wstaw na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. C. Po zapieczeniu, obficie posyp posiekaną natką pietruszki i natychmiast podawaj.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na kurczaka dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama