Kurki kokosanki
Wypróbuj przepis na ryżowe kulki w wiórkach kokosowych.
Opublikowano: piątek, 20 grudnia 2013 09:38
Reklama
Reklama
- pół szklanki ryżu
- pół szklanki mleka modyfikowanego
- łyżeczka cukru wanilinowego
- 2 łyżki umytych rodzynek
- 3 łyżki śmietanki, tzw. kremówki
Do dekoracji:
- duży migdał
- 2 goździki
- ciasteczko
Reklama
Ugotuj ryż na miękko. Zagotuj mleko z cukrem, dolej do ryżu. Całą masę gotuj na małym ogniu, aż będzie jednolita i zgęstnieje. Na koniec dodaj do niej śmietankę kremówkę. Z przestudzonej masy formuj kulki-kurki. Obtaczaj je szybko w wiórkach kokosowych. Zrób nos z migdała i oczy z goździków.
Reklama
Reklama
Reklama