Reklama
  • mała kiść winogron
  • 2 łodygi selera naciowego
  • pół szklanki kaszy kuskus
  • 100 g ugotowanej piersi z indyka
  • łyżka posiekanego koperku
  • kajzerka (może być też grahamka)
  • pół szklanki naturalnego jogurtu

Reklama

Kuskus zalej wodą ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy, króciutko zagotuj i przykryj pokrywką, by napęczniał. Umyty seler pokrój w drobną kostkę i podduś krótko w małej ilości wody. Winogrona obierz ze skórki, przekrój na pół i wyjmij pestki. Każdą z połówek jeszcze pokrój. Ugotowane mięso pokrój w kosteczkę. Pokrojone winogrona, seler i mięso dodaj do ostudzonej kaszy i wymieszaj. Polej jogurtem naturalnym z dodatkiem drobno posiekanego koperku. Bułeczkę wydrąż z miąższu i napełnij ją przygotowaną sałatką.

Reklama
Reklama
Reklama