Reklama
  • 300 g wstępnie ugotowanego kuskusu
  • 500 g polędwiczek wieprzowych
  • 400 g brzoskwiń w puszce
  • bulion
  • 20 g szałwii
  • 50 g masła
  • sos sojowy
  • 100 g selera
  • 30 g świeżej mięty
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól
  • pieprz
Reklama

Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na przekąski i pomysły na podwieczorki dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama