Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami
Kuskus w połączeniu z mięsem i soczystymi brzoskwiniami to niebanalny przepis na przyjęcie.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych firm Olitalia i Valfrutta
Opublikowano: środa, 10 sierpnia 2016 11:41
Reklama
- 300 g wstępnie ugotowanego kuskusu
- 500 g polędwiczek wieprzowych
- 400 g brzoskwiń w puszce
- bulion
- 20 g szałwii
- 50 g masła
- sos sojowy
- 100 g selera
- 30 g świeżej mięty
- oliwa z oliwek extra vergine
- sól
- pieprz
Reklama
Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na przekąski i pomysły na podwieczorki dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama