Reklama

Reklama
  • 12 arkuszy makaronu Lasagne
  • 400 g sosu beszamelowego
  • 400 g świeżego łososia
  • 500g szpinaku mrożonego (w liściach)
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta pieprzu i soli
  • oliwa z oliwek

Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody - wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.

Reklama

Zobacz więcej przepisów ze szpinakiem dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama