Reklama
  • szklanka ryżu
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki mleka krowiego lub modyfikowanego (rozrobionego z wodą w odpowiednich proporcjach)
  • łyżeczka cukru
  • kawałek wanilii lub pół łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 łyżki opłukanych i sparzonych rodzynek
  • 3 łyżki naturalnego jogurtu
  • 2 łyżki mrożonych truskawek

Reklama

Wypłukany ryż zalej wodą i gotuj, aż ją wchłonie. Zagotuj mleko (lub rozrób modyfikowane), gorące wymieszaj z cukrem, wanilią i od razu wlej do ryżu. Przykryj garnek i odstaw, by ryż napęczniał. Rodzynki wymieszaj z ryżem, przełóż masę do salaterki. Polej jogurtem, udekoruj sparzonymi owocami.

Reklama
Reklama
Reklama