Legumina z ryżu
Legumina z ryżu - sprawdzony przepis
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 13:32
Reklama
Reklama
- szklanka ryżu
- 1 i 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki mleka krowiego lub modyfikowanego (rozrobionego z wodą w odpowiednich proporcjach)
- łyżeczka cukru
- kawałek wanilii lub pół łyżeczki cukru wanilinowego
- 2 łyżki opłukanych i sparzonych rodzynek
- 3 łyżki naturalnego jogurtu
- 2 łyżki mrożonych truskawek
Reklama
Wypłukany ryż zalej wodą i gotuj, aż ją wchłonie. Zagotuj mleko (lub rozrób modyfikowane), gorące wymieszaj z cukrem, wanilią i od razu wlej do ryżu. Przykryj garnek i odstaw, by ryż napęczniał. Rodzynki wymieszaj z ryżem, przełóż masę do salaterki. Polej jogurtem, udekoruj sparzonymi owocami.
Reklama
Reklama
Reklama