Reklama

Reklama
  • 5 białek
  • 30 dag cukru
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka białego octu
  • 200 ml kremówki
  • cukier wanilinowy
  • 4-5 krówek
  • 50 ml śmietanki
  • świeże owoce do dekoracji

Białka ubij do białości. Dalej ubijaj, dodając stopniowo cukier. Masa powinna być sztywna i lśniąca. Dodaj wtedy mąkę i ocet, i dokładnie ubij.
Blachę wyłóż pergaminem, narysuj na nim okrąg. Wypełnij go masą. Bezę susz 45 min w temp. 120 st. C, a potem ok. 4 godz. w temp. 100 st. C. Wystudź.
Kremówkę ubij z cukrem wanilinowym, wyłóż ją na bezę. Obłóż owocami, polej sosem: krówki pokrusz, dodaj śmietankę, podgrzej, mieszając, aż się rozpuszczą.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na desery dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama