Reklama

Reklama
  • 100 g sera białego tłustego
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • długi ogórek
  • sól
  • łyżeczka posiekanej drobno mięty
  • łyżeczka posiekanego szczypiorku

Przekrój ogórek na pół. Obierz ze skórki. Zetnij końcówki, a potem każdą połówkę ogórka przekrój wzdłuż. Delikatnie wydrąż cztery części ogórka, tak by powstały łódeczki. Miąższ pokrój w kostkę. Zmiksuj ser z jogurtem. Dodaj pokrojony miąższ, miętę i szczypiorek, szczyptę soli. Wymieszaj. Powstałą pastę nakładaj do łódeczek.

Reklama

Nasza rada: Maluszek może nie dać sobie rady ze zjedzeniem całej takiej łódeczki; pozwól mu więc wyjeść tylko środek.

Reklama
Reklama
Reklama