Reklama

Reklama
  • 4 banany,
  • 4 kulki lodów waniliowych,
  • 4 kulki lodów czekoladowych,
  • 75 gramów pokrojonych i obranych ze skórki migdałów,
  • bita śmietana.

Sos czekoladowy:

  • 1 tabliczka czekolady deserowej,
  • 25 g masła.

Reklama

Naczynie z masłem i pokruszoną czekoladą z dodatkiem pół szklanki wody postaw na garnku z gorącą wodą i podgrzewaj do momentu rozpuszczenia obu składników. Sos powinien mieć konsystencję lekkiego kremu. Ułóż na talerzykach po jednej kulce lodów waniliowych i czekoladowych, na wierzchu połóż obranego banana, posyp migdałami, udekoruj ubitą śmietaną. Tuż przed podaniem polej deser gorącym sosem czekoladowym. Jeśli chcesz zasłużyć na miano najlepszej mamy na świecie, udekoruj talerzyki kolorowymi pastylkami czekoladowymi.

Reklama
Reklama
Reklama