Makaron z rybą i pomidorami
Makaron z rybą i pomidorami to szybkie danie obiadowe. Możesz je przygotować latem nawet na grillu lub po prostu w piekarniku. Z pewnością będzie smakowało wyśmienicie.
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 10:30
Reklama
- 200 g zielonych wstążek makaronu
- 150 g filetów z białej ryby (grenadier, morszczuk, miruna)
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki oliwy
- łyżka soku z cytryny
- sól
- Makaron ugotuj, odcedź.
- Rybę skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
- Przygotuj cztery kawałki folii aluminiowej. Na każdym ułóż porcję makaronu, kawałek ryby i po dwa pomidorki.
- Całość polej oliwą i szczelnie zawiń w folię.
- Takie pakieciki ułóż na gorącym grillu lub po prostu włóż do piekarnika i piecz około 20 minut.
Reklama
Zobacz też więcej przepisów na dania z makaronem dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama